Op zoek naar meer plezier en zingeving in je werk met of na kanker?

“Ik wil je heel graag helpen bij deze zoektocht.”

De korte en lange termijn gevolgen voor mensen met of na kanker zijn meestal op allerlei levensgebieden te merken. De diagnose kanker is vaak erg ingrijpend; je wordt geleefd door behandelingen en ziekenhuisbezoeken en alles staat in het teken van overleven. Een onzeker toekomstperspectief; word ik beter of niet?

Ook het herstel van de ziekte en/of de impact van de behandelingen is niet vanzelfsprekend. Verminderde energie, onzekerheden of andere belemmeringen kunnen soms behoorlijk in de weg zitten. Dit kun je merken in relaties of sociale contacten, dagelijkse bezigheden of op het werk.

Ook kunnen er allerlei nieuwe vragen in jezelf ontstaan want de confrontatie met de eindigheid van het leven zet alles op z’n kop; Wie ben ik? Waar leef ik voor? En hoe wil ik verder?

Het is dan ook heel begrijpelijk dat je jezelf deze vragen stelt op het gebied van werk of loopbaanvraagstukken.

“Werken zorgt voor voldoening en het gevoel dat je een eigen plekje hebt in de samenleving. Je bent immers meer dan alleen een (ex)kankerpatiënt.”

Waarom loopbaancoching als je kanker hebt (gehad)

Je hebt te maken gehad met een turbulente tijd waarin je de dood in de ogen hebt gekeken. Je hebt pijn en angst gevoeld. Misschien ook wel boosheid, verdriet en onmacht.

De behandelingen zijn voorbij en je dacht daarna je leven weer zoals voorheen op te pakken. Toch merk je dat eigenlijk niets meer hetzelfde is als voor de diagnose. Jij voelt van binnen dat er iets veranderd is. Niet alleen fysiek maar ook mentaal en in je diepste ziel.

Terwijl de wereld om je heen gewoon doordraait, ben jij met hele anderen dingen bezig: wat is de betekenis van het leven, wat vind ik nu eigenlijk echt belangrijk in mijn leven en werk? Het is heel normaal dat er ook twijfels ontstaan op het gebied van werk of loopbaanwensen.

Herken je dit?

Z

Je bent door de kanker niet meer die enthousiaste of gedreven collega omdat je denkt dat je door de kanker (of de gevolgen daarvan) minder goed presteert, omdat je bang bent dat je lijf het niet aankan of anderen iets aan je merken.

Z

Je zou wel graag iets anders willen gaan doen maar je durft geen keuzes te maken omdat je van medische check-up naar check-up leeft. Je weet niet of je jouw lijf nog kunt vertrouwen en blijft daardoor kiezen voor zekerheid in je huidige werk.

Z

Je haalt weinig plezier of voldoening uit je leven of werk.

Z

Je hebt geen idee wat je wilt en kunt. Je weet niet goed wat je nu echt belangrijk vindt in het leven en je werk.

Z

Je hebt nu een (te) laag inkomen en bent afhankelijk van anderen of een uitkering. Je wilt heel graag van deze situatie af maar hebt geen idee hoe je dit moet aanpakken.

Z

Je zou heel graag als zzp’er of ondernemer willen werken maar je bent onzeker om de stap te zetten (of jouw omgeving raadt het af).

“Regelmatig steek ik, soms op verzoek, een kaars aan in de Mariakapel naast ons huis. Het verwarmt je hart en geeft kracht voor de nieuwe dag.”

Hoe zou het zijn als

Z

Je met zelfvertrouwen aan het roer staat van jouw leven en loopbaan?

Z

Je meer energie en plezier zou ervaren in het werk dat je nu doet?

Z

Je moed hebt om keuzes te maken die bij jouw nieuwe leven passen.

Z

Dat je (weer zelf) een inkomen verdient met datgene dat je het allerliefst doet en je voldoening geeft.

Heel graag wil ik je helpen zodat je weer regie hebt over jouw leven en loopbaan.

Vanuit mijn eigen ervaring met kanker en als professioneel (loopbaan)coach wil ik je graag helpen bij deze zoektocht. Een zoektocht die jou het gevoel geeft dat je weer regie hebt op je leven.

Wie ben ik?

Ik ben Hilde van Schijndel

(loopbaan-)coach voor professionals en ondernemers met als specialisatie het begeleiden van mensen met/na kanker.

Als gecertificeerd ‘Happy at Work’ Coach gebruik ik de methodiek “In 9 stappen naar werk dat bij je past”. Ook werk ik op interim basis als leidinggevende of projectleider in het sociaal domein.

iIk woon met mijn man en onze zoon in het pittoreske Esch (Noord-Brabant), waar ik ook mijn eigen praktijkruimte heb.

In mijn loopbaan is de rode draad het begeleiden en empoweren van anderen. Vanuit mijn rol als leidinggevende of coach help ik anderen om te kiezen voor meer plezier en vervulling in hun leven en werk.  Ik geloof dat iedereen haar of zijn eigen unieke talenten heeft en het de bedoeling is om vanuit je hart te leven en te werken.

Ook met of na kanker ben je vanuit jouw authenticiteit helemaal perfect en kun je een waardevolle bijdrage leveren!

Er is nog een andere rode draad in mijn loopbaan: vallen, aanpassen en opstaan. Door de korte en lange termijn gevolgen van kanker is mijn leven en loopbaan een zoektocht in het steeds opnieuw vinden van balans, plezier en vervulling.

Op 24jarige leeftijd kreeg ik de diagnose lymfeklierkanker. Ik was in de bloei van mijn leven toen ik ineens begon te sukkelen met mijn gezondheid. Na diverse onderzoeken kwam het overweldigende antwoord uit het ziekenhuis: lymfeklierkanker in een vergevorderd stadium. Een intensief behandeltraject volgde; het was erop of eronder. Na chemotrajecten en een stamceltransplantatie is de kanker tot de dag van vandaag weggebleven. Daar ben ik  zeer dankbaar voor! Het is geen gemakkelijke weg geweest om mijn plekje in het leven weer te vinden. Ten gevolgen van de zware chemobehandelingen is er schade ontstaan in mijn lijf en ben ik vroeg in de overgang gekomen. De impact van dit alles is nog dagelijks merkbaar.

Na mijn ziekteproces wilde ik graag weer aan het werk maar dat lukte niet omdat het herstel veel tijd vroeg en ik zelf niet goed wist hoe ik dat het beste kon aanpakken. Ook mijn werkgever was hierin zoekende en ondanks onze inspanningen werd ik op 27 jarige leeftijd volledig arbeidsongeschikt verklaard en kreeg ik een WIA-uitkering.

Ondanks dat ik dankbaar was voor dit financiële vangnet maakte het mij ongelukkig. Ik voelde me te jong voor een toekomstperspectief zonder werk. Ik voelde diep van binnen dat er nog van alles mogelijk was, maar ik wist op dat moment niet wat ik wilde of hoe ik het moest aanpakken.

Ik heb toen een coach in de arm genomen en deze heeft mij stapje voor stapje geholpen om zicht te krijgen op mijn talenten en wensen. Zo ontstond er voor mij een nieuw perspectief op werk. Ik heb mij in 2009 ingeschreven bij de kamer van Koophandel en ben aan de slag gegaan als zelfstandige in de welzijnssector. Dit was voor mij de manier om het werkveld opnieuw te ontdekken en te ervaren wat wel of niet bij mij past. Achteraf gezien één van de beste keuzes in mijn leven; Ik voelde weer zingeving en kreeg regie terug.

Dankbaarheid voor mijn leven en de fijne mensen om mij heen overheerst nu. Ik weet hoe het is om stappen vooruit te zetten en soms ineens weer een stap teruggeworpen te worden. Werken, het kopen van een huis of een kinderwens is voor niemand vanzelfsprekend maar zeker niet als je kanker hebt gehad.  Deze ervaring zorgt er voor dat ik diep van binnen een grote drive voel om anderen te helpen bij hun zoektocht naar meer vervulling en plezier in het leven en werk.

Samenwerken met mij

In de coaching sta jij uiteraard centraal. We staan stil bij wat kanker voor jou betekent in het leven. 

Welke rol neemt de ziekte en de gevolgen in? Waar zou je graag verandering in willen brengen? Ook werken we gestructureerd aan het vinden van jouw talenten en nieuwe mogelijkheden. Je gaat aan de slag met de overzichtelijke methodiek ‘In 9 stappen naar werk dat bij je past’, ontwikkeld door The Happy at Work Agency.

Het traject biedt maatwerk waarin we op zoek gaan naar jouw dromen en verlangens. En door dat te combineren met jouw talenten ontstaat er een nieuw en passend perspectief.  Ik heb gezien bij de tientallen mensen die ik heb mogen begeleiden dat er ontzettend veel mogelijk is, meer dan je van te voren denkt.

Je gaat thuis aan de slag in de online leeromgeving en daarnaast hebben wij coachsessies in mijn praktijk om te onderzoeken waar je nog in vast loopt en wat jij nodig hebt om weer door te kunnen.

Dit traject is voor mensen die in loondienst werken of een eigen bedrijf hebben of ambiëren. Ook kan het heel waardevol zijn om dit traject te volgen bij een (dreigende) uitkeringssituatie (WIA of WW).

Wat levert het jou op:

Z

Stap voor stap neem je leiding over jouw nieuwe leven en loopbaan.

Z

Je weet wat jouw belangrijkste randvoorwaarden zijn voor meer plezier en voldoening in het leven en werk.

Z

Je ziet heel duidelijk wat jouw talenten zijn.

Z

Je leert jouw (hernieuwde) mogelijkheden op de arbeidsmarkt te zien.

Z

Je werkt een concreet idee uit van jouw volgende loopbaanstap, of dat in loondienst of als zelfstandige is.

Z

Je kunt helder maken wat je te bieden hebt op de arbeidsmarkt, waarbij je volledig jezelf bent, inclusief (de gevolgen van) kanker.

Z

Je bent presenteert je met zelfvertrouwen op een netwerkborrel of in een sollicitatiegesprek.

Z

Je werkt een plan uit om jouw gewenste werk te behouden, vinden of creëren

Z

Je kunt jezelf met zelfvertrouwen en overtuiging presenteren op de arbeidsmarkt.

Z

Je gaat ervaren dat je niets meer of minder hoeft te zijn dan jezelf.

Z

Je kunt ervoor zorgen dat je leuk werk doet waarin je tot je recht komt, nu en in de toekomst.

Laten we samen aan de slag gaan!

Vergoeding

Wanneer je interesse hebt in een coachingstraject volgt er een uitgebreide intake waarin we samen jouw doelen onderzoeken waarna ik je een offerte op maat zal aanbieden.

Werkgevers bieden vaak een loopbaan- of een ontwikkelbudget waar jij gebruik van kunt maken om dit traject (deels) te bekostigen.

Wanneer er sprake is van een (dreigende) ziektewet of uitkeringssituatie kan de werkgever of het UWV vanuit de Wet poortwachter jou ondersteunen bij jouw inzetbaarheid. Hoe dit bij jouw werkgever georganiseerd is kun je bij jouw leidinggevende of HR navragen.

Ook het UWV biedt mogelijkheden voor het volgen van een coachtraject. Vraag hiervoor informatie op bij jouw contactpersoon. Uiteraard denk ik graag mee in de mogelijkheden, bel of mail mij als je vragen hebt.

Dit krijg je:

Z

12 maanden toegang tot de online omgeving van The Happy at Work Academy.

Z

Uitgebreide videolessen en uitgebreid werkboek om de 9 stappen te doorlopen. Alles in jouw eigen tempo.

Z

Op maat afgesproken aantal coachsessies van gemiddeld 1,5 uur voor verdieping van je inzichten en bespreken van de opdrachten.

FAQ

Voor wie is dit traject?

Voor (ex)kankerpatiënten die op zoek zijn naar meer plezier en zingeving in hun werk.

Hoelang duurt een traject?

De looptijd van het traject is meestal minimaal 12 weken en maximaal 12 maanden. Dit is afhankelijk van jouw gewenste tempo en behoeftes.

Wat is de tijdsinvestering?

Ga ervan uit dat je in totaal ongeveer 25 – 30 uur gaat besteden aan de online leeromgeving. Daarnaast 1 – 1,5 uur voor de individuele gesprekken.

Waar vinden de coachsessies plaats?

De persoonlijke gesprekken vinden plaats in mijn ruime en fijne praktijkruimte in onze pastorie in Esch. Ook is het mogelijk om de sessies online via Zoom in te plannen.

Wat zit er allemaal in de digitale leeromgeving?

Je krijgt o.a. een talententest, heel veel videomateriaal, opdrachten en extra’s voor jou op maat.

Hoe en wanneer kan ik starten?

Nadat we telefonisch kort kennis hebben gemaakt en daarna live een uitgebreid intakegesprek heeft plaatsgevonden, besluit jij of en wanneer je wilt starten met het traject.
Je krijgt dan toegang tot de online leeromgeving en de talententest en kunt direct beginnen! We plannen daarna het eerste persoonlijke coachgesprek in. Tussen de gesprekken in zitten vaak minimaal 14 dagen, zodat jij de stappen op je eigen tempo kunt doorlopen en alles wat je leert kunt integreren.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, dat is mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden tijdens ons kennismakingsgesprek.

Nog een andere vraag?

Stuur een mailtje naar hilde@hildevanschijndel.com of het contactformulier. Je krijgt dan binnen 24 uur antwoord.